Pécsi Tudományegyetem

Bölcsészettudományi Kar
PÉCSI OROSZ KÖZPONT

 

Az Orosz Központ céljai

пн, 2016/11/21 - 15:54 -- admin
Версия для печатиPDF változat

A Pécsi Orosz Központ küldetésnyilatkozata.

 

Az alapítvány legfőbb célja az orosz nyelv és kultúra népszerűsítése világszerte. Ezért hívtak és hívnak életre folyamatosan Orosz Központokat a világ vezető oktatási intézményeiben.

Az Orosz Központok célja a nyelv és a kultúra népszerűsítése mellett megfelelő tanulási környezet biztosítása minden oroszul tanulónak illetve érdeklődőnek.

Minden Orosz Központ, így a Pécsi Orosz Központ célja is, hogy közösségi térré váljon kielégítve mind a professzionális nyelvhasználókat, mind az érdeklődőket.

 

A Központ jelentős orosz nyelvű könyvállománnyal rendelkezik ( értelmező szótárak, enciklopédiák, tanulási segédletek, tankönyvek, kalsszikus és mai modern orosz irodalmi alkotások, CD-DVD-tár). A Központban jól felszerelt multimédia sarok működik ( modern számítógépekkel,interaktív táblákkal, ingyenes internet hozzáféréssel illetve számos fizetős orosz internetadatbázishoz kapcsolódunk, melyeket a látogatók ingyenesen használhatnak).

 

Minden központban is elérhető a RusskiyMir című folyóirat, mely havonta tudósít az orosz világ eseményeiről. Kultúrtörténeti publikációi kiemelkedőek. Az alapítvány internetes portálja naponta bővíti a háttéranyagokat, kommentárokat tartalmazó cikkarchívumát.

A Pécsi Orosz Központ szervez mind önálló, mind más szervezetekkel karöltve is rendezvényeket.

Ezekről az eseményekről tremészetesen minden információt megtalálnak az érdeklődők a Központ honlapján.