Font Márta professzor jubileuma az Orosz Központban

Nyomtatóbarát változatPDF változat

Font Márta professzor – a Pécsi Tudományegyetem korábbi rektorhelyettese,  a BTK volt dékánja – 70 éves lett. Professzor asszonyt a jubileum alkalmából felköszöntötték az MTA Pécsi Akadémiai Bizottságban, ahol a felszólalók kiemelték Font Márta kimagasló érdemeit a Kijevi Rusz történetének kutatásában és a Pécsi Egyetemen végzett tevékenységben.

Az Orosz Központ és az Orosz Filológia Tanszék szintén felköszöntötte Font Mártát az Orosz Központban rendezett találkozón.

Professzor asszony aktív szerepet vállal a központ és a tanszék munkájában, rendszeresen tart előadást, amelyet örömmel hallgatnak meg az orosz történelem iránt érdeklődők. Hallottunk előadást a Kijevi Ruszról, a pravoszláv vallás felvételéről, Hodinka Antal rektor, dékán tevékenységéről, Bölcs Jaroszlávról, I. Andrásról.

A találkozón Font Mártának elismerő oklevelet és ajándéktárgyakat adtunk át az Orosz Központ, valamint az Orosz Filológia Tanszék nevében.

A professzor asszony megígérte, hogy a jövőben is szívesen tart előadást az orosz történelemről, és részt vesz a központ és a tanszék rendezvényein.