Az Orosz Központban elkezdődtek az orosz nyelvi tanfolyamok

Nyomtatóbarát változatPDF változat

A PTE Orosz Központban elkezdődtek az orosz nyelvi tanfolyamok. Az oktatók kiváncsiak voltak a résztvevők nyelvválasztási motivációjára. A magyar csoportban elmondták, azért választották az orosz nyelvet, mert érdeklődnek az idegen nyelvek iránt, korábban már tanultak más nyelveket és "egzotikus" nyelvnek tartják az oroszt, mások korábbi ismereteiket akarják felfrissíteni.

A külföldi hallgatók arról beszéltek, hogy érdekesnek tartják az orosz nyelvet, néhányan megemlítették, hogy a nyelv hasznos a nemzetközi kapcsolatokban, mások úgy tervezik, hogy a klasszikus irodalmat akarják orosz nyelven olvasni, illetve a hazájukban élő oroszajkú emberekkel akarnak az ő anyanyelvükön kommunikálni. Pl. az egyik diáklány elmondta, hogy a kollégiumban egyik szomszédja orosz nyelvű dalokat hallgatott, ezek nagyon tetszettek neki is, ezért elhatározta, hogy orosz nyelvet fog tanulni.

A külföldi hallgatók számára szervezett tanfolyamra - ahol az angol a közvetítő nyelv-  kínai, norvég, argentín, német, brit, laoszi diákok iratkoztak be.