Pécsi Tudományegyetem

Bölcsészettudományi Kar
PÉCSI OROSZ KÖZPONT

 

Az Orosz Világ Alapítvány hivatalos köszöntője a Pécsi Tudományegyetem 650.évfordulójának alkalmából

h, 2017/09/04 - 12:36 -- Jázsján Terézia
Nyomtatóbarát változatPDF változat

KÖSZÖNTŐ

A Pécsi Tudományegyetem Rektorának,

DR. BÓDIS JÓZSEF professzor úrnak,

az Egyetem szenátusának, oktatóinak, hallgatóinak, doktoranduszainak és végzett hallgatóinak

Az Egyetem megalapításának 650 évfordulója alkalmából

 

Tisztelt Rektor Úr!

Tisztelt Kollégák, Kedves Barátaink!

Tiszta szívből köszöntjük a Pécsi Tudományegyetem, Magyarország első, és Európa egyik legősibb oktatási intézménye Szenátusát, oktatói karát, hallgatóit, doktoranduszait, valamint végzett hallgatóit jeles évfordulójuk, az Egyetem megalapításának 650 éves jubileuma alkalmából.

Közismert, hogy a Pécsi Tudományegyetem jelentős szerepet játszik a magyar felsőoktatás rendszerében. Intézményük dinamikusan fejlődik és joggal tekinthetjük egy olyan kovácsműhelynek, amelyben sokirányúan edzett szakembereket formálnak országuk valamennyi régiója számára. Tudományos kutatói és oktatói-képző tevékenységük alapján a Pécsi Tudományegyetem a világban elfogadott legmagasabb követelményeknek megfelelő értékelésnek örvendhet.

Közös munkánk során sokszor meggyőződtünk arról, hogy az oktatók és hallgatók milyen megható gondoskodással őrzik meg az értékes egyetemi hagyományokat, amivel párhuzamosan az oktatási folyamat során a leghaladóbb oktatási módszereket és eszközöket használják fel rendkívül kreatív módon.

Különleges hangsúllyal szeretnék szólni a Pécsi Tudományegyetem és az „Orosz Világ” Alapítvány közötti fennálló rendkívül gyümölcsöző kapcsolatokról. Az Egyetem falai között kerülnek megrendezésre tudományos konferenciák, szemináriumok, nyelvtanári továbbképzési tanfolyamok és mester-kurzusok. Folyamatosan növekszenek az oktatási-képzési kapcsolatok az Oroszországi Föderáció és világ sok vezető oktatási intézményével is.

Az Egyetem hallgatói számára a legszélesebb lehetőségeket biztosítja az intellektuális és alkotói lehetőségeik kibontakoztatására, a tudományos, szakmai és társadalmilag hasznos tevékenységek gazdag tárházából való választásra.

A Pécsi Tudományegyetem végzett hallgatói jelentős hozzájárulásukat adják a tudomány és a nemzetközi humanitárius együttműködés fejlesztéséhez mind Magyarországon, mind pedig a világ számos országában.

Kívánunk személyesen Önnek Rektor Úr, de az Egyetem teljes oktatói karának, hallgatóinak és doktoranduszainak, és e csodaszép Egyetem valamennyi dolgozójának nagyon jó egészséget, jólétet, valamint újabb alkotói sikereket és tudományos innovációs eredményeket!

A jubileumi köszöntőt aláírta:

L. A. Verbickaja

az „Orosz Világ” Alapítvány Felügyelő Bizottsági Elnöke, az Oroszországi Oktatási Akadémia elnöke, az Orosz Nyelvtanárok Nemzetközi Egyesületének elnöke és a Szent-Pétervári EgyetemElnöke

V. A. Nyikonov

az „Orosz Világ” Alapítvány Kuratóriumi elnöke, az Oroszországi Föderáció Állami Dumája Oktatási és Kutatási Bizottságának elnöke

 

Orozs nyelvű verzió PDF fájlban csatolva